Schildklierproblematieken en de relatie tot (on)vruchtbaarheid

Korte inhoud

In de 21e eeuw ervaren veel mannen en vrouwen uitdagingen met betrekking tot hun libido en/of vruchtbaarheid. Een onderliggende, vaak onderschatte factor hierbij is een disfunctionerende schildklier.

Tijdens dit symposium zal Ir. Angélique De Beule een helder overzicht geven van de verschillende vormen van hypothyreoïdie. Ze zal bespreken hoe deze te herkennen zijn en welke actieve nutriënten kunnen worden gebruikt om de schildklier weer in balans te brengen.

Daarnaast zal ze de invloed schetsen van de hypothalamus-hypofyse-thyreoïde as, of kortweg de HPT-as, op de gonaden. Kortom wil je als zorgprofessional vruchtbaarheidsproblemen gericht aanpakken, met de juiste aandacht voor schildklierproblemen? Schrijf je dan zeker in voor dit symposium!

Spreker: Ir. ANgélique De Beule (BIOK)

PROGRAMMA
  • 19u00 - 19u45: Bij aankomst een warm welkom en een heerlijke (brood)maaltijd.
  • 19u45 - 21u45: Inspirerende lezing van Ir. Angélique De Beule.
  • 21u45 - 22u00: Ir. De Beule en ons team staan klaar voor een interactieve Q&A.
  • 22u00 - 22u30: Netwerkgelegenheid en drankjes worden aangeboden.

 

Inschrijven

 

Dinsdag 1 oktober
Van der Valk Bussiness Center
Donderdag 10 oktober
Mezzo Hotel & Business Center
Dinsdag 22 oktober
Van der Valk Hotel

Spreker: Ir. Angélique De Beule

Angélique De Beule heeft haar opleiding genoten als industrieel ingenieur in de biochemie. Na haar afstuderen heeft ze haar expertise toegepast in de onderzoekswereld als specialist in celkweektechnieken. In 2010 heeft ze haar kennis verder verdiept door zich te specialiseren in de orthomoleculaire wetenschap aan het Faché Instituut (FIOW) in Laarne.

Met meer dan 10 jaar ervaring als Ortho-Biochemisch voedingsdeskundige, heeft Angélique De Beule haar eigen praktijk opgebouwd, gericht op voeding en gezondheid.

Daarnaast vervult ze de rol van directeur en hoofddocent bij het Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis (BIOK). Dit instituut fungeert als een kennisplatform met als kernwaarden 'Kennis delen & integreren met Passie', door middel van zowel interne als externe opleidingen. Het BIOK waarborgt de wetenschappelijke relevantie, biochemische onderbouwing, authenticiteit en praktische toepasbaarheid van de verstrekte kennis.